Anna Mae’s is a family run restaurant, bakery and gift shop known across Ontario as a tourist destination. Anna Mae’s had outgrown its space and it had been years since their last renovation so Jaclyn, one of our designers, sat down to discuss the function and efficiency of the space.

Most importantly, she took into account was how the space would be perceived by their customers and designed it to have direction so that the layout had a purpose.

An addition was built and contracted by Duane Erb construction who we worked closely with throughout the renovation. Anna Mae’s decided on our extended design service which included complete interior design consulting for their renovation project.

One of the goals for the project was to maintain its rustic character while modernizing the space.

Project Details Include: 

  • Oak was chosen for the cabinetry because of its durability and classic look. It’s a straight grain rift cut which is a more modern way to use oak with a warm neutral shade of stain.
  • Classic shaker door style with an applied moulding which gives it a built in furniture style look
  • Warm quartz tone of counters in Caesarstone’s buttermilk were used to provide a lifetime of wear and durability.
  • Needed texture so created a focal point behind the checkout with stone that draws your eyes to the racks to their fresh baked pies
  • Although they aren’t structural, hand hewn solid wood pine posts were added to give character. But they also provide function in how they protect corners from damage in high traffic areas.Any dents that may occur will only add to their natural beauty over time.
  • Our Timber tack product was used to create a focal in the entry and to cover up and old cooler in the check out area. Its usually used residentially for accent walls or to wrap islands as it’s a super easy to use product that is reclaimed wood milled down to 1⁄4” wide. Anyone can install this with a hand saw and industrial double sided tape. Nails can also be used.

Stay tuned for our video feature but in the meantime, check out some pictures from the project!

Leave a Reply